Waarom regelmatige dak inspectie belangrijk is

Iedereen kent de uitdrukking van het hebben van een dak boven je hoofd en waarom we dat allemaal een belangrijk recht vinden. Echter is het vaak zo dat wanneer we eenmaal dat dak boven ons hoofd hebben, we ons er verder niet meer druk om maken. Nu is je dak natuurlijk zo gemaakt dat het wel tegen een stootje kan, maar toch is het belangrijk om het af en toe eens te laten bekijken door een expert. We vertellen je hieronder waarom.

Lekkage is veel vervelender als je er te laat achter komt

Er zijn twee manieren waarop een lekkage, bijvoorbeeld aan je dakpanelen, ontdekt kan worden. De eerste is tijdens een inspectie. Vaak is het lek dan nog in een beginnend stadium en daarom relatief snel en goedkoop te herstellen. De andere mogelijkheid is dat je de lekkage ontdekt wanneer deze schade begint te veroorzaken in je huis. Je ziet dan vochtkringen in het plafond of vind ergens een plasje water op de grond. Vaak heeft de lekkage dan al veel meer schade aangericht dan je zo op het blote oog kunt zien, waardoor de herstelwerkzaamheden kostbaar en intensief worden.

Gevaarlijke situaties voorkomen

Wanneer je een dak met dakpannen hebt is het bijvoorbeeld van belang dat je het regelmatig laat inspecteren, omdat het gevaarlijk kan zijn wanneer er teveel pannen losliggen. Na een flinke storm of heftig herfstseizoen kan het zomaar zo zijn dat je dak niet meer helemaal aan de eisen voldoet, wat natuurlijk zorgt voor onveilige situaties. Deze wil je koste wat het kost voorkomen en dat doe je door goed stil te staan bij deze uitdaging!

Daarom een dak inspectie

Het is aan te raden om om de bovenstaande redenen dus minstens eenmaal per jaar een dak inspectie uit te laten voeren. Vaker kan natuurlijk altijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *