Een wereldberoemd, origineel en inspirerend uitje: een vaartocht over de Amsterdamse grachten. Bijna de helft van het oorspronkelijke vaarwater in Amsterdam is gedempt, maar een vol kwart van het stadsoppervlak bestaat nog steeds uit bevaarbare waterwegen. Met havens en 100 km. aan grachten is Amsterdam nog steeds de waterigste stad ter wereld.

Het karakter van de stad valt goed te zien vanaf het water. De vele straatjes, grachtenpanden, voetgangers, fietsers en terrasjes geven een dynamisch beeld. Hoe kan alles het beste geobserveerd worden? Precies, vanaf een perfect verzorgde privé boot. Goede gesprekken onder het genot van een hapje en een drankje. Oh ja, vergeet niet af en toe te bukken als de boot onder de bruggen door vaart.

Goedkoop een salonboot huren?

Voor een extra luxe vaartocht kan een salonboot worden gehuurd. Een salonboot is een historisch luxueus ingericht binnenvaartschip bestemd voor dagtochtjes of riviercruises. Voorheen, in vroeger tijden werden ze ook wel notarisboot dan wel directieschip genoemd. De benaming wijst op het feit dat een salonboot is voorzien van een comfortabele salon met uitzicht rondom, waar men zich tijdens de reis kan vermaken.

Wil je een salonboot huren? Kies voor een van onze 3 prachtige gesloten salonboten: de Marjet, met een echt Amsterdamse Art-Deco-inrichting en plek voor 12 personen, de koninklijke Valerie met plaats voor 19 personen, of de extra luxe Roos die half open of geheel gesloten kan worden gemaakt voor 25 personen.

De prijzen voor de boten zijn bescheiden, zeker als het gedeeld wordt door de personen die in de boot kunnen plaatsnemen. Kies voor maximale luxe tegen een goedkoop tarief in een salonboot van Amsterdam Bootverhuur.

Een luxe vaartocht op maat

Ook bij specifieke wensen is Amsterdam Bootverhuur flexibel. Er is van alles mogelijk. Naast de boot met schipper worden er simpele hapjes en drankjes verzorgd. Als het een grotere groep betreft zijn er uitgebreidere cateringopties.

Bezoekers kunnen kiezen uit verschillende arrangementen voor compleet verzorgde diners. Opties voor muziek zijn aanwezig en zelf de hond mag mee naar binnen. Geef even de instap en uitstap locatie door en de boot zal klaar liggen op het juiste moment. Wat de wensen ook zijn, laat ze horen.

Professionele schippers

Amsterdam heeft mooie stukjes en héle mooie stukjes. Onze schippers kennen de kersen op de taart en varen de beste route. De professionele schippers worden verhuurd samen met de boot. Ze geven, als dat gewenst is, informatie over de plekken waar langs gevaren wordt. Zo werkt een luxe vaartocht over de Amsterdamse grachten.