Tips voor het kiezen van een internet provider

Moet je binnenkort een (nieuwe) internet provider kiezen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Geen zorgen, je bent namelijk niet de enige. Er komt veel kijken bij het uitkiezen van een internet provider. Daarom heb ik hier een aantal tips op een rijtje gezet om het je makkelijker te maken!

De juiste snelheid

Allereerst is het goed om te kijken naar wat voor internet gebruiker jij bent. Zo kun je namelijk bepalen voor welke snelheid je kiest. De gemiddelde internet gebruiker heeft aan een snelheid van 20 à 30 MB/s (megabits per seconde) voldoende. Met deze snelheid kun je aangenaam op het web surfen en e-mails versturen/ontvangen. Ben je echter iemand die van online gamen of streamen houdt, dan zul je moeten kijken naar een snellere aansluiting. De beste opties waar je naar kunt kijken zijn in dat geval kabel of glasvezel. Glasvezel is op dit moment de meest snelle en betrouwbare verbinding, maar nog niet overal verkrijgbaar. Check daarom van tevoren of jouw wijk glasvezel ondersteunt.

Internet voor jouw budget

Internet is verkrijgbaar voor verschillende prijzen. Het is verstandig om goed te kijken naar jouw maandelijkse budget die je hier aan wilt besteden. Voor mensen met een beperkt budget zijn er een aantal providers die een internet pakket leveren voor rond de 22 euro. Hierbij gaat het meestal om DSL-internet. Dit is over het algemeen een prima deal voor een internet aansluiting. DSL levert dan niet de snelste verbinding, toch is het vandaag de dag nog steeds de meest populaire keuze onder de consument. Dit is dankzij de aantrekkelijke prijs-kwaliteit verhouding. Voor de beste prijs is het verstandig om online een check te doen aan de hand van jouw adres. Zo kun je de beste deals specifiek voor jou bekijken en vergelijken.

De levertijd

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk verbonden zijn met je nieuwe internet provider. Daarom is het verstandig om te kijken naar de levertijd van de provider. Meestal ligt deze tussen de drie en vijf weken. Sommige providers leveren al vanaf twee weken. Als je overstapt van de ene op de andere provider, kun je kijken naar wanneer je oude abonnement afloopt. Dan kun je de ingang van je nieuwe abonnement goed inplannen. Je wilt tenslotte voorkomen dat je tussendoor een tijd niet online bent. Als je echt niet kunt wachten en koste wat het kost zo snel mogelijk verbonden wilt zijn, kun je bij sommige providers zelfs al binnen 24 uur online zijn. Hiervoor moet je echter wel een bepaald bedrag bij betalen.