Online marketing

In deze tijd van digitalisering is het belangrijk om online goed zichtbaar te zijn. Dit doet men met behulp van online marketing. Hoewel online marketing steeds meer bekendheid vergaard is het voor veel mensen nog een vrij onbekende wereld. In deze blog vertellen we iets meer over de wonderlijke wereld van online marketing.

Verschillende kanalen van online marketing

Online marketing kun je onder verdelen in 3 soorten kanalen, SEO, SEA en Social advertising. SEO is het organisch vindbaar zijn op Google door het optimaliseren van jouw website voor de zoekmachines zoals Google en Bing. SEA staat voor zoekmachine adverteren en bestaat uit het adverteren op bepaalde zoektermen via Google of door ruimte in te kopen op websites zoals nu.nl of youtube. Social advertising is een nieuwe vorm van adverteren en bestaat uit het adverteren op social media platforms zoals facebook, instagram of pinterest.

Verschillende manieren van online marketing

Er zijn verschillende vormen van online marketing. Zo heb je de grote bedrijven die een eigen inhouse marketing afdeling hebben. Hier is een marketing manager vaak verantwoordelijk voor marketing medewerkers die elk een eigen specialiteit hebben. Er bestaan marketing detachering bedrijven die online marketing specialisten aanbieden als een dienst. Zij leiden zelf online marketing medewerkers op die je een aantal uur per week bij jou op kantoor kunt laten werken. Anglers uit Rotterdam (https://www.anglers.nl/) is zo’n detachering bureau. Groot voordeel hierbij is dat je een online marketing specialist bij jou op kantoor hebt werken maar niet de bijbehorende vaste personeel kosten of contract sleur hebt. Tot slot heb je de online marketing bureaus die als paddenstoelen uit de grond komen. Hierbij koop je als het ware uren in van een bedrijf dat voor jou de online marketing zal regelen. Deze derde vorm van online marketing is de meest gangbare manier van online marketing.