Werk je momenteel thuis, of werk je gedeeltelijk thuis en gedeeltelijk op een andere locatie? Wellicht is het een goed idee om je eigen thuiskantoor in te richten. In deze blog nemen we je mee in een aantal tips en tricks hoe jij gemakkelijk je eigen kantoortje kan maken zodat je ongestoord ook thuis aan de slag kan met je werkzaamheden. Hierdoor blijf je effectief en heb je meer tijd om andere dingen te doen.

Kies een goede ruimte uit

Eerst moet je de kamer, hoek of ander deel van het huis kiezen waar het thuiskantoor zich bevindt. Afgesloten ruimtes zijn ideaal, maar niet iedereen heeft voldoende ruimte beschikbaar. In dit geval kies je voor een hoek of ander deel van de woning. Zeker als je aan een drukke straat of weg woont, is een locatie aan de rustigere kant van de woning de beste keuze. Hoe creatiever je met de ruimte omgaat, hoe waarschijnlijker het is. Wellicht is je tv-meubel of vensterbank eenvoudig uit te breiden via een desktopcomputer, wat ook een geschikte plek is. Dus zelfs in een kamer waar je niet eerst aan denkt, kijk rond. Als het een rustige omgeving is met voldoende ruimte, kan er een kantoor van gemaakt worden. Maak vervolgens de kamer klaar om opnieuw in te richten. Verplaats de meubels zo ver mogelijk, orden de spullen en maak de ruimte een tijdje schoon. Zo krijg je een nieuw uitgangspunt en heb je alle mogelijkheden om er een echte werkplek van te maken.

De juiste spullen

Voor je eigen kantoor is het belangrijk om een aantal spullen direct beschikbaar te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een extra monitor, extern toetsenbord en muis, etc. Het is hierin belangrijk je goed kijkt wat je al hebt en wat je nog nodig hebt voordat je wat aankopen doet. Heb je momenteel een laptop maar is deze kapot? Je kan gemakkelijk je Macbook scherm vervangen waardoor je jouw laptop direct weer kan gebruiken.

Planning en to-do lijstjes

Wellicht ervaar je thuis minder de druk om te moeten werken. Je kan namelijk zelf je tijd indelen afhankelijk van de meetings die je hebt. Het is daarom belangrijk om bijvoorbeeld een planning voor jezelf te maken. Wanneer je voor jezelf een planning hebt kan je gemakkelijker te werk gaan. Hierdoor behoud je ook discipline en zal je niet achterraken op je werk. Daarnaast kan je een to-do lijstje per dag opstellen waardoor je zeker weet dat je gaat werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *