In welk gebied kun je als advocaat aan de slag?

Het beroep van een advocaat is vrij populair. Veel mensen zien de functie van advocaat namelijk als een mooi beroep. Misschien overweeg jij het daarom ook wel om advocaat te worden. Maar, de ene advocaat is de andere niet. Er zijn ontzettend veel verschillende werkgebieden waar je als advocaat in aan de slag kunt gaan. Om je hier een beetje wegwijs in te maken vind je hieronder een aantal voorbeelden. Bekijk ze meteen.

Erfrecht advocatuur

Waarschijnlijk niet de eerste richting die je te binnen schoot toen je dacht aan het vak van een advocaat, maar wel een bijzondere. Er zijn niet zo heel erg veel erfrecht advocaten in Nederland, maar het is wel een belangrijke advocaat. Het erfrecht is logischerwijs van toepassing wanneer een persoon is overleden. Sommige mensen of families hebben complexe situaties, waardoor de erfrechtelijke afhandeling niet automatisch soepel verloopt. Een erfrecht advocaat helpt de nabestaanden bij dit proces. 

Strafrecht advocatuur

Dit type advocatuur is vaak hetgeen waar men als eerste aan denkt wanneer je de advocatuur benoemt. Dit type advocaat komt ook het vaakst voor in het nieuws, in films en in televisieseries. De strafrechtadvocaat staat cliënten bij die strafrechtelijk worden vervolgd. Die cliënten worden dan dus verdacht van een misdrijf en de strafrechtadvocaat biedt hen de kans zich zo goed mogelijk te verdedigen. 

Volg je gevoel

We kunnen nog veel meer verschillende soorten advocatuur opnoemen. Voor vrijwel ieder wetsgebied is er namelijk wel een gespecialiseerde advocaat te vinden. Van milieu tot dieren en van internationaal recht tot het handelsrecht bijvoorbeeld. Wanneer je er een gaat kiezen om je als advocaat in te specialiseren is het echter het belangrijkst dat je je gevoel volgt en iets kiest dat bij je past. Zo kom je altijd op de juiste plaats terecht!