HOCl

HOCl, ook wel hypochlorigzuur of onderchlorigzuur genoemd, is een zuur die vaak gebruikt wordt als desinfectiemiddel. Het heeft een oxiderende eigenschap, daarom is het ook heel geschikt als middel om te desinfecteren. Het is zeer effectief tegen bacteriën, virussen, schimmels en gisten. Ook is het ook een zwak zuur, wat je kan vergelijken met bijvoorbeeld citrusvruchten. In dit artikel leggen we je uit hoe het gemaakt wordt en waarom HOCl een middel van de toekomst is.

HOCl is een middel van de toekomst

Waarom is HOCl een dan een goed desinfectiemiddel? Het desinfectie wordt gemaakt met een techniek die Elektrochemische Activatie (ECA) heet. HOCl onstaat in dit proces doordat een oplossing van water en zout wordt ge-elekrolyseerd. Dit proces is zeer duurzaam, er is immers alleen water, zout en stroom nodig. Daarnaast is de werkzame stof is erg geschikt voor mens, dier en milieu. Daarom geloven wij dat dit de toekomst van desinfectie is.

Zo wordt het toegepast

Op plekken waar desinfectie en hygiëne belangrijk is wordt hypochlorigzuur veel toegepast. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt in de industrie om proceswater te desinfecteren, in de veehouderij om het drinkwater van vee te desinfecteren of voor biofilmbestrijding in watersystemen. Het kan ook gebruikt worden om oppervlakken en ruimtes te desinfecteren. Zoals al eerder gezegd is HOCl een middel van de toekomst. Niet dus alleen omdat het ontzettend duurzaam is om te produceren, maar ook omdat het veel verschillende toepassingen heeft.

Ben je op zoek naar een duurzaam desinfectiemiddel en wil je dit ook inzetten bij jouw bedrijf? Dan zijn er gelukkig genoeg oplossingen. Er zijn namelijk een aantal bedrijven die gespecialiseerd zijn in het gebruiken van HOCl als desinfectiemiddel. Het Drentse bedrijf Watter heeft bijvoorbeeld ruim 12 jaar ervaring in het produceren en inzetten van hypochlorigzuur, dus ben je bij hun zeker aan het juiste adres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *