2022 is het jaar waarin we een frisse start maken, velen zijn gewend geraakt aan het thuis werken en zijn veel intensiever thuis dan ooit tevoren. Geen wonder dat woon boulevards, interieur bloggers en stylisten zo populair zijn geworden het afgelopen jaar. Maar met al deze keuze is het lastig te oordelen waar je moet beginnen met het opdoen van inspiratie. Hoe lekker is het als wij dit voor jou uitzoeken? Om het onderwerp goed in kaart te brengen beginnen we met een houvast. We pakken de trends die je kunt verwachten in 2022 op het gebied van styling, interieur en accessoires. Lees dus gauw verder.  

Kleurgebruik anno 2022 

De natuurtinten gaan in het jaar 2022 de boventoon voeren. Denk aan: enerzijds groentinten die verwijzen naar duurzaamheid, welzijn en het opnieuw samenbrengen van de natuur. Anderzijds de warme palet kleuren waaronder rood- en bruintinten. Deze warme kleuren staan weer symbool voor evenwicht, veiligheid en geborgenheid. Iedereen heeft behoefte aan een nieuwe start. De warme en natuurlijke kleuren zijn hierbij een mooie toevoeging.  

Organische materialen 

Een beweging die je vast al vaker hebt gehoord; het gebruik van natuurlijke en organische materialen. Materialen die zo min mogelijk bewerkt zijn om het echte robuuste karakter naar voren te brengen. Ook dit jaar gaat deze trend alleen maar verder. De seizoenen sluiten mooi aan bij deze ontwikkeling. Trends spelen overigens een minder belangrijke rol aangezien het interieur een afspiegeling is van ons karakter. Materialen zijn eigentijdser en kunnen langer mee.  

Het gebruik van fijne en duurzame stoffen 

Ook de stoffen in de woon- en slaapkamer worden zorgvuldig uitgekozen. Denk aan zijden en linnen gordijnen. De stoffen gaan in 2022 een nog belangrijkere rol spelen. Denk aan satijn of velvet, maar ook de kleur is dit jaar belangrijk. Wit is een krachtige neutrale kleur die de andere tinten in het huis versterken. Zeker bij gordijnen is dit een uitstekende optie. Denk aan witte gordijnen bij A House of Happiness. Een gordijnenhandelaar met jarenlange ervaring. Combineer dit met een vitrage op maat kopen voor een speels effect. Een vitrage combineert privacy met sfeer.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *