Wanneer je jouw auto schoonmaakt, wil je natuurlijk dat je dit op een effectief mogelijke manier doet en schade aan bijvoorbeeld de lak of het interieur voorkomt. Daarom zetten wij in dit artikel enkele handige tips op een rijtje die jou kunnen helpen om je auto te voorzien van een frisse look, zowel aan de binnen- als buitenkant!

Reinig met autowaszeep

Een van de beste manieren om jouw auto schoon te maken, is om lekker ouderwets met de hand te wassen. Wanneer je dit correct en zorgvuldig doet, dan zal je veel schade aan de lak kunnen voorkomen. Bij het wassen van je auto is het belangrijk om rekening te houden met de juiste schoonmaakmiddelen. Denk daarbij aan gerecycled water, zachte schuimborstels om vuil en verontreinigingen te verwijderen, en speciale autowaszeep. Doe jouw auto een plezier en kies vooral de juiste autowaszeep om negatieve effecten op de lak achterwege te laten.

De schoonmaak van het interieur

Wanneer je het dashboard van de auto schoonmaakt, probeer dan zoveel mogelijk aan de slag te gaan met reinigingsdoekjes. Middels het gebruik van reinigingsdoekjes ben je ervan verzekerd dat je gemakkelijk overal bij kan en alles glanzend achterlaat. Een belangrijk onderdeel bij het schoonmaken van het interieur van jouw auto zijn de automatten. Het is hierbij handig om deze uit de auto te verwijderen zodat je ze gemakkelijk aan beide kanten kan stofzuigen, om stofdeeltjes en vuiltjes effectief te verwijderen. Vervolgens kan je de vloermatten wassen met een waterslang om hardnekkig vuil los te maken. Eventuele schoonmaakmiddelen die je kunt gebruiken voor een extra goede schoonmaak, zijn zeep, bakpoeder en zuiveringszout. Wanneer jouw automatten aan vervanging toe zijn, twijfel er dan niet aan om nieuwe aan te schaffen. Zoek eens op vloermatten auto voor een uitgebreid aanbod aan vloermatten in zowel standaard uitvoeringen als speciaal op maat gemaakte varianten voor jouw auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *