Het kiezen van de juiste hardloopschoenen is een van de belangrijkste aspecten om ervoor te zorgen dat jij zonder problemen die extra kilometers kan pakken! Daarom geven we je in dit artikel enkele handige tips die kunnen bijdragen aan het kiezen van de juiste schoenen voor tijdens het hardlopen.

Kies voor échte hardloopschoenen

Hoewel deze tip wellicht ietwat voor de hand liggend is, is het kiezen van échte hardloopschoenen toch niet zo vanzelfsprekend is als je misschien denkt! Er zijn namelijk veel sneakers op de markt die op het eerste gezicht heel veel weg hebben van hardloopschoenen, maar technisch gezien niet de juiste specificaties hebben. Échte hardloopschoenen zijn namelijk speciaal ontworpen om sneller en comfortabeler te rennen, en blessures te voorkomen. Mocht je momenteel hardlopen in je oude gymschoenen en merken dat je vroegtijdig afhaakt vanwege voetklachten, zorg er dan voor dat je op zoek gaat naar de juiste schoenen.

Kies voor de hardloopspeciaalzaak

Hoewel de grotere winkels een groot aantal schoenen aanbieden, zal je wellicht merken dat ze vaak niet de specifieke kennis rondom het hardlopen in huis hebben om jou te voorzien van het perfecte paar schoenen. Probeer daarom te overwegen om te kiezen voor de lokale hardloopwinkel die gespecialiseerd is in dit vakgebied. Op deze manier zorg je er tevens voor dat je een lokaal bedrijf steunt!

Kies voor sportinlays

Om voetklachten en blessures tijdens het hardlopen zoveel mogelijk te voorkomen, kun je kiezen voor inlays voor in schoenen. Er bestaan namelijk speciale sportinlays, ook wel inlegzolen voor sportschoenen, die helpen om de druk en bewegingen beter op te vangen. Doordat je voeten tijdens het hardlopen veel te verduren krijgen, worden de klappen die de voeten op moeten vangen door middel van sportinlays aanzienlijk beperkt. Wanneer je overigens merkt dat je met enige regelmaat last hebt van voetproblemen, zorg er dan voor dat je op zoek gaat naar specialistisch advies. Als je op zoek bent naar orthopedische oplossingen bij jou in de buurt, neem dan een kijkje bij orthopedie Hoorn, de keuze voor orthopedische schoentechniek in Noord-Holland! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *