De meeste mensen die werken in een kantooromgeving zullen vroeg of laat te maken krijgen met nekproblemen. Vaak gaan deze vanzelf over, maar in sommige gevallen kunnen nekklachten voortdurend zijn. Om nekproblemen te verhelpen en te voorkomen in de toekomst, helpt dit artikel u met een aantal handige tips.

Zorg voor de juiste hoogte van uw computerscherm

Nekklachten zijn een veelgehoord probleem bij het kantoorwerk. Dit kan namelijk komen doordat het moeizaam is om op een volttijdsbasis de juiste houding aan te nemen in uw bureaustoel. Naast het goed letten op uw postuur is het tevens van belang dat u ervoor zorgt dat uw computerscherm op ooghoogte staat. Een handige truc voor het verstellen van uw computerscherm is om comfortabel te gaan zitten voor uw scherm en vervolgens uw ogen te sluiten. Wanneer u uw ogen opent, moet uw blik direct in het bovenste derde deel van uw computerscherm zijn. Wanneer u merkt dat u naar beneden moet wenden, zorg er dan voor dat het monitor omhoog wordt afgesteld.

Vermijd nekklachten door het verminderen van overmatig telefoongebruik

Langdurig gebruik van uw telefoon kan ervoor zorgen dat u uw nek overmatig belast. Het langdurige telefoongebruik leidt namelijk tot extra belasting van de gewrichten. Mocht u vanwege uw werksituatie veel van uw telefoon gebruik maken, dan is het aan te raden om uw telefoon op ooghoogte te houden of uw handen en telefoon op een kussen te laten rusten. Tevens kan het regelmatig pauzeren helpen om overmatige belasting van uw nek te voorkomen.

Bezoek de fysiotherapeut

Bent u op zoek naar een specialist op het gebied van fysiotherapie die u uitgebreid advies kan geven en kan voorzien in uiteenlopende behandelingen om uw nekklachten te verhelpen, neem dan contact op met de fysiotherapeuten van Risdaele. De fysiotherapeuten van Risdaele zijn onder andere gespecialiseerd in acupunctuur, manuele therapie, dry needling en kinesiotaping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *