De verwerking van bedrijfsafval

Voor particulieren wordt het afval wekelijks opgehaald door de gemeente, die vervolgens het afval verwerken en dit recyclen. Ieder huishoudens beschikt over verschillende containers, waar zij het afval scheiden en deze vervolgens langs de weg kunnen zetten. Helaas wordt er voor bedrijven niet meer dezelfde regeling gehanteerd. Tegenwoordig zijn bedrijven zelf verantwoordelijk voor het verwerken van het afval. Tegen betaling haalt de gemeente het bedrijfsafval op, maar zijn er tegenwoordig ook vele andere mogelijkheden te vinden. In dit blog vertellen we er graag over, zodat alle bedrijven kunnen beschikken over een duurzame en snelle verwerking van het bedrijfsafval!

Een rolcontainer huren

Bedrijven zijn tegenwoordig zelf verantwoordelijk voor de verwerking van het bedrijfsafval, maar is het niet direct zo dat het bedrijf hier erg veel tijd en moeite aan uit hoeft te besteden. Er zijn vele particuliere afvalverwerkingsbedrijven te vinden waar je als bedrijf een rolcontainer kunt huren. Op de website kun je een selectie maken in de verschillende afvalsoorten waarover je wilt beschikken, maak je een keuze in de grootte en kun je een rolcontainer huren. Aan de hand van de verschillende rolcontainers, de grootte van deze containers en de ophaalfrequentie, zal het afvalverwerkingsbedrijf een totaalprijs opstellen. Voor deze totaalprijs beschik je over de gewenste rolcontainers en komt het afvalverwerkingsbedrijf het bedrijfsafavkl aan de hand van de ophaalregeuqnrie ophalen, waarna zij d everdere verwerking van het bedrijfsafval op zich nemen!

Zorg dat je het afval scheidt!

Een rolcontainer huren is dus veel voordeliger dan wanneer je zelf het bedrijfsafval naar een afvalpunt brengt. Voor een totaalprijs beschik je over een volledige uitbesteding, zodat je zelf geen zorgen meer hoeft te maken over het bedrijfsafval. Echter zal het bedrijf zich wel aan een aantal regels moeten houden, zoals het scheiden van afval!

Overal is het erg belangrijk, het scheiden van het afval. Bij het scheiden van afval kan ervoor gezorgd worden dat producenten gerecycled materiaal gebruiken bij het produceren van nieuwe producten. Voetbalshirts zijn in sommige gevallen bijvoorbeeld gemaakt van plastic flessen, wordt er van papier weer karton gemaakt en zijn er nog veel meer voorbeelden te bedenken. Alleen door afval te scheiden kan dit gerealiseerd worden, waardoor de producenten geen nieuwe grondstoffen hoeven aan te breken. Het is daarom aan te raden om te kiezen voor verschillende rolcontainers en deze te huren, zodat je het scheiden erg gemakkelijk kunt maken. Door ook op het kantoor zelf te scheiden met verschillende prullenbakken en het afval in de juiste container te deponeren, zorgen we samen voor een beter en duurzamer milieu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *