De verschillende soorten E liquid om uit te kiezen

De vloeistof die je in een elektronische sigaret stopt, noemen we E liquid. Deze vloeistof is relatief goedkoop, zeker ten opzichte van een pakje sigaretten. Het roken van een E sigaret is dus niet alleen minder schadelijk maar ook minder duur. Er zijn echter een hoop soorten vloeistof maar je uit kunt kiezen:

  • met nicotine
  • zonder nicotine
  • met tabaksmaak
  • met een fruitsmaak
  • met andere smaken

De beste vloeistof voor jou

E liquid

Het kiezen van een liquid voor jouw elektronische sigaret is niet een keuze die een ander voor je kan maken. Het is namelijk afhankelijk van allerlei factoren. Wie wil stoppen met roken kan de vloeistof gebruiken om de nicotineverslaving langzaam af te bouwen. Een vloeistof bevat soms een percentage nicotine. Door telkens een lager percentage te kiezen kun je door middel van de vloeistof je nicotine verslaving behandelen. Maar je kunt ook gelijk cold turkey gaan. Dat wil zeggen: volledig stoppen met nicotine. Kies in dat geval een vloeistof met de smaak van tabak of een andere lekkere smaak. 

Variatie

Je kunt overigens prima meerdere soorten vloeistof in dezelfde elektronische sigaret gebruiken. Rook wel altijd eerst de vloeistof op die al in het filter zit. Zo krijg je niet te maken met teveel smaken door elkaar.