De beste bedekking voor uw dak

Bij de bouw van je huis heb je waarschijnlijk niet veel te maken gehad. Niet veel mensen laten hun eigen huis bouwen, dus je krijgt wat andere mensen voor je hebben beslist. En over het algemeen is dit compleet prima, maar er zijn af en toe een paar mankementen. Veel van deze mankementen had je niet zelf kunnen voorkomen, en zullen meestal vanzelf wel is een keer gebeuren. En een van deze mankementen die kan voor komen, is lekkage. Vooral bij een plat dak komt dit vaak voor, en moet je dus extra op letten. Gelukkig is het wel vrij makkelijk op te lossen, dus geen stress als het je gebeurd. Er is namelijk een materiaal wat je goed kan gebruiken als bedekking, waardoor lekkage geen probleem meer zal zijn. Dit materiaal is EPDM.

De perfecte bedekking voor platte daken

Platte daken zijn door hun horizontale vorm vaak erg vatbaar voor lekkage. Het water blijft er namelijk erg lang op liggen, en dit is uiteraard niet bijzonder goed voor je dak. EPDM is een materiaal wat erg indrukwekkende eigenschappen heeft door de verschillende componenten die er in zitten. EPDM is een perfect materiaal voor kleine platte daken, wat het dus erg geschikt maakt voor een typisch rijtjeshuis met een plat dak. Door deze verschillende compomenten is EPDM meer waterdicht dan andere dakmaterialen. Ook heel goed eraan, is dat je het op maat kan laten maken. Zo maakt het dus niet uit hoe groot of klein je huis is, er is altijd EPDM in het juiste formaat om perfect op jou dak te passen. En omdat het perfect past, is er nog minder kans op lekkage!

De vele voordelen van EPDM

Ik heb het nu wel de hele tijd over hoe goed EPDM wel is, en de vele goede punten ervan. Maar wat zijn deze goede punten dan precies, want dat kan wel handig zijn om te weten. Als eerste is EPDM erg milieuvriendelijk, wat tegenwoordig eigenlijk wel het allerbelangrijkste is. De aarde gaat al hard achteruit, dus waarom zou je daar aan bijdragen met een slechte bedekking voor je huis. Het is namelijk ook volledig recyclebaar, wat dus erg goed is. Ook hoef je het niet te vervangen als het eenmaal gezet is. Het heeft namelijk een levensduur van zo’n 50 jaar, en het is onderhoudsvrij. Dus je hebt ook na het plaatsen er verder geen werk meer aan. Tevens blijft het ook elastisch, wat uiteraard ook bijdraagt aan de lange levensduur van dit product. Zo zijn er dus ontzettend veel voordelen bij dit product, en zie ik eigenlijk geen reden om het niet aan te schaffen!