Houd jij iedere dag netjes jouw huishoudboekje bij? Zo ja, dan ben je ontzettend goed bezig! Zo niet, dan is deze blog echt wat voor jou. We willen je namelijk 3 tips geven hoe jij vanaf nu veel effectiever met je geld om kan gaan. Want wie wilt er nu geen geld overhouden aan het eind van de maand? We leggen je graag uit hoe en wat!

Alle uitgaven tracken

Tegenwoordig kan je in de app van je bank bijhouden en invullen wat voor soort uitgave je hebt gedaan. Die paar euro’s die je elke keer uitgeeft maar waarvan je aan het eind niet meer weet waar het van was. Die euro’s ga jij vervolgens inzichtelijk krijgen zodat je aan het eind van de maand precies weet waar je die onzinnige euro’s aan uit hebt gegeven. Zo kan je jezelf eens op de vingers tikken als je iedere dag een broodje koopt bij de lunchroom. Want tel maar eens bij elkaar op om hoeveel euro’s dat gaat!

Kleding shoppen

Kleding is een flinke uitgavenpost voor ons die we vaak ook nog kunnen uitstellen. En uitstellen kan vaak net perfect uitkomen om deze maand weer rond te komen. Kijk ook eens naar de sale van bepaalde kledingstukken of schoenen waar je naar op zoek bent. Koop ook geen onnodige kleding. Waarom heb je 3 zomerjasjes nodig of 4 paar Sendra boots? Op het moment dat je dit onder controle heb ga je echt winst boeken.

Boodschappen

Ook je boodschappen zijn een flinke kostenpost voor jou. Zeker wanneer je ook nog te maken hebt met kinderen of feestjes die je wilt geven. Dan kan alles veel duurder uitpakken dan je wilt. Kijk ook eens goed naar de bonus en vergelijk andere supermarkten echt eens met elkaar. Maar weeg dan ook de reistijd mee!