Als jij zojuist jouw opleiding in de zorg hebt afgerond en van start gaat om een passende baan te vinden, maak dan snel kennis met de volgende tips om jouw zoektocht gemakkelijker te maken!

Maak kennis met de verschillende zorginstellingen

Om een goed beeld krijgen van alle mogelijkheden rondom vacatures in de zorg, is het belangrijk dat je alle zorgspelers in kaart brengt die bij jou in de omgeving werkzaam zijn. Probeer na te gaan wat de organisaties precies doen en wat voor beschikbare functies ze aanbieden. Op deze manier krijg jij een beter beeld naar de mogelijkheden en wellicht kom jij zo vacatures tegen die goed bij je passen.

Bedenk goed wat jij écht wilt doen

In plaats van te kijken of jij bij een vacature past, bedenk eerst wat jij zelf leuk vindt om te doen! Ga bijvoorbeeld eens na wat je tijdens je studie, vrijwilligerswerk, stage of bijbaan interessant en fascinerend vond om te doen en ontdek wat bij jou past. Mocht je het moeilijk vinden om te achterhalen wat voor soort beroep echt geschikt is voor jou, probeer dan eens mensen in jouw omgeving te vragen naar advies. Vrienden, familie en kennissen kunnen soms namelijk beter inschatten wat voor soort baan precies past bij jouw karakter!

Vind jij het bijvoorbeeld leuk om als consulent aan de slag te gaan waarbij je niet alleen op kantoor werkzaam bent en waar je iedere dag weer bezig bent met iets anders, neem dan eens een kijkje bij de beschikbare wmo vacatures. Als WMO-consulent beoordeel en honoreer je aanvragen op het gebied van onder andere huishoudelijke hulp, een traplift of persoonlijk vervoer en zal je middels huisbezoeken constant in contact komen met hulpzoekenden en externe partijen. Dat is nog eens divers te werk gaan!

Doe onderzoek naar de vacature

Wanneer je een passende vacature hebt gevonden, zorg er dan voor dat je uitgebreid onderzoek doet naar de vacature in kwestie. Op deze manier kan je veel gerichter jouw sollicitatie doen en zorg je ervoor dat je opvalt tussen de andere kandidaten. Tevens helpt dit om na te gaan of de vacature echt bij je past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *